Coronavirus

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook ik heb maatregelen getroffen om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Er wordt een beroep gedaan op het zorgpersoneel om de zorg aan patiënten te continueren. Dat geldt uiteraard ook voor mij. 

In de spreekkamer
Afspraken kunnen gewoon in mijn praktijk plaatsvinden, zolang dit in lijn is met de richtlijnen van het RIVM. In mijn praktijk pas ik de geadviseerde hygiënemaatregelen en gedragsregels toe. Ik biedt je geen koffie of thee meer aan, we schudden elkaar niet meer de hand bij binnenkomst en vertrek en we houden afstand van elkaar. Ik vraag jou ook de actuele aanwijzingen van het RIVM op te volgen. Met vragen kun je terecht bij het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid, tel: 0800-1351.

Afzeggen van afspraken
Hetzelfde geldt voor het afzeggen van afspraken: Ik houd me aan de actuele aanwijzingen van het RIVM en vraag jou dat ook te doen. Dit betekent dat je bij milde verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, niezen, lichte hoest of keelpijn, niet naar de praktijk komt. Weet je het niet zeker of het verstandig is om de afspraak door te laten gaan, neem dan telefonisch contact op met mij om te overleggen. Afspraken die worden afgezegd, ook als dat op het laatste moment is, zal ik niet in rekening brengen.

Alternatieven: bellen en beeldbellen
Afspraken kunnen ook worden omgezet naar een telefonisch consult of een consult via beeldbellen. Als je de behandeling, supervisie of leertherapie liever even pauzeert is dat natuurlijk ook mogelijk.